Warner Music, Polygon a LGND spolupracují na spuštění Web 3 hudební platformy

W

Platforma LGND Music má být oficiálně spuštěna v lednu 2023 a její součástí bude i taneční vydavatelství Spinnin’ Records.

Tvůrce interaktivních platforem LGND oznámil víceleté partnerství s vývojářem blockchainové sítě Polygon a globální zábavní společností Warner Music Group za účelem vytvoření Web 3 hudební platformy s názvem LGND Music. Platforma bude postavena na Polygonu a nabídne nižší poplatky za gas a rychlejší transakce.

LGND Music, jehož spuštění je naplánováno na leden 2023, je navrženo jako hudební a sběratelská platforma, která podporuje „digitální sběratelské předměty z libovolného blockchainu“.

Uživatelům umožní přehrávat jejich digitální sběratelské předměty (tedy hudební NFT) i na cestách. Přehrát si je budete moci jak na telefonu, tak na PC.

Zajímavostí je i to, že tvůrci budou moci komunikovat se svou fanouškovskou základnou prostřednictvím speciálního obsahu.

LGND Music plánuje nabídnout řadu funkcí, které umožní sběratelům hudby zapojit se do decentralizovaného ekosystému založeného na plném vlastnictví digitálních aktiv. Podle společnosti budou moci uživatelé platformy nakupovat a plně vlastnit hudební tokeny a snadno s digitálními sběratelskými předměty budovat sbírky. Uživatelské rozhraní by mělo být snadné i pro uživatele, kteří nejsou obeznámeni s kryptoměnami nebo digitálními sběratelskými předměty.

Potenciál pro integraci hudby do ekosystému Webu 3 se zdá slibný a hudebníci už nějakou dobu využívají sílu nezaměnitelných tokenů, aby přeměnili své publikum na loajální komunity.

Hudební Web 3 platformy by mohly potenciálně narušit hudební průmysl a odemknout nové příležitosti pro tvůrce a umělce inovovat a zpeněžit svůj obsah. Goldman Sachs předpovídá, že globální hudební průmysl by mohl mít do roku 2030 hodnotu 131 miliard dolarů a značná část z toho by mohla být integrována do prostředí Webu 3. Nejnovější spolupráce Warner Music Group na vytvoření LGND Music přichází měsíce poté, co oznámila partnerství s OpenSea, které umožní vybraným hudebním umělcům budovat a rozšiřovat svou fanouškovskou základnu na trhu NFT.

Pokud máte chuť dozvědět více ještě před vydáním dalších článků, podívejte se na náš web, dejte si odběr příspěvků na YouTubeTelegramu a Twitteru. Navštivte náš workshop a přidejte se do naší skupiny na Discordu, kde si o NFT společně povídáme anebo si přečtěte knihu METAVERSE PŘICHÁZÍ.

Zdroj Cointelegraph

O autorovi

Zůstaňme ve spojení!

Web NFT česky pro vás připravuje tým českého NFT startupu Future.digital. Sledujte nás na sociálních sítích zde: