Japonský premiér oznámil, že vládní investice do digitální transformace budou zahrnovat i Metaverse a NFT

J

Postoj Japonska ke kryptoměnám se v průběhu let zmírnil. Nyní je známo, že japonský premiér Fumio Kishida usiluje o podporu své vize „nového kapitalismu“ pro japonskou ekonomiku.

Premiér se již zavázal zdvojnásobit bohatství domácností a nabídl podporu a pomoc při rozvoji Web3 podniků v zemi. V minulosti Kishida rovněž prohlásil, že vývoj v oblasti metaverse a NFT bude součástí budoucí strategie růstu země.

V nedávném politickém projevu Kishida oznámil plány na rozšíření využití služeb Web3 k digitální transformaci. Za tímto účelem země zvýší investice do NFT a metaverse.

Ve svém projevu v japonském parlamentu zdůraznil, že vládní investice do digitální transformace Japonska již zahrnují vydávání NFT místním orgánům, které využívají technologie k řešení problémů specifických pro danou jurisdikci.

Za zmínku také stojí, že se Japonsko v září zařadilo mezi první země, které vydaly NFT jako doplňkovou formu odměny za úsilí místních orgánů při využívání digitálních technologií k řešení problémů. Sekretariát úřadu vlády předal ceny během slavnostního ceremoniálu „Summer Digi Denkoshien 2022“.

Premiér ve svém projevu dále naznačil digitalizaci občanských průkazů. Uvedl také, že Japonsko bude i nadále „podporovat sociální implementaci digitálních technologií“ a „podporovat úsilí o rozšíření využití služeb Web3, které zahrnují i metaverse a NFT“.

Kishida opakovaně považuje rozvoj webu3 za jeden z klíčových faktorů, které pomohou reformovat ekonomiku. Japonské ministerstvo hospodářství, obchodu a průmyslu před několika měsíci vytvořilo „Úřad pro podporu politiky Web3“ ve snaze posílit rámec pro rozvoj podnikatelského prostředí v souvislosti s Web3.

Japonská vláda se na jedné straně přiklání ke zlepšení digitálního prostoru, na druhé straně však zachovává i opatrnost. Podle nedávného oznámení se japonská vláda snaží zavést určitá pravidla pro převody peněz ve snaze zabránit zločincům využívat burzy k praní špinavých peněz.

Očekává se, že nová pravidla vstoupí v platnost na jaře příštího roku, možná již v květnu 2023.

Pokud máte chuť dozvědět více ještě před vydáním dalších článků, podívejte se na náš web, dejte si odběr příspěvků na YouTubeTelegramu a Twitteru. Navštivte náš workshop a přidejte se do naší skupiny na Discordu, kde si o NFT společně povídáme anebo si přečtěte knihu METAVERSE PŘICHÁZÍ.

Zdroj: https://watcher.guru/news/japans-prime-minister-announces-nft-metaverse-expansion

O autorovi

Misi K.

Člen Futureland DAO. Nadšenec do NFT a Metaversu.

Zůstaňme ve spojení!

Web NFT česky pro vás připravuje tým českého NFT startupu Future.digital. Sledujte nás na sociálních sítích zde: