JSOU VR BRÝLE NEPRAKTICKÉ, NEBO BUDEME VIRTUÁLNÍ REALITU POUŽÍVAT DENNĚ?

J

Tohle je jeden z prvních mobilních telefonů:

Dovedete si představit, že byste něco takového chtěli denně používat?

Faktem je, že technologie se na začátku vždycky zdá být příliš složitá a nepraktická, než abyste ji chtěli běžně používat.

Až do chvíle, kdy najednou složitá a nepraktická není. Změní svět. A život bez ní si nedovedete ani představit...

Otázka zde proto není JESTLI, ale KDY se virtuální a rozšířená realita, další logický stupeň interakce s digitálním světem, rozvine natolik, že se stane přirozenou součástí našeho každodenního světa.

Jsou současné VR/AR brýle dostatečně pokročilé? Vlastně na tom nezáleží. Za poslední rok si 10 milionů lidí koupilo VR headset Oculus Quest 2. Zatím je to možná pár nadšenců, kteří tomu fandí. Ale za pár roků?

A co když přidáme k virtuální realitě kromě zraku další smysly… jako hmat, čich, pokročilé rozpoznání jemných pohybů a mimiky, nebo třeba ovládání vlastní myslí? Pracuje se intenzivně na tom na všech frontách!

To všechno jsou technologie, které možná dneska vypadají “nešikovně”, “neprakticky”… Stejně jako byste nechtěli do práce jezdit tímhle…

Koukat na takovou televizi…

A pracovat na takovém notebooku…

Takže až vám někdo bude říkat, že metaverse je hloupost, virtuální brýle jsou moc těžké, nepraktické, a nikdo je nechce dobrovolně nosit…

Víte co mu odpovědět, protože faktem je, že METAVERSE PŘICHÁZÍ. V příštích letech virtuální realita v propojení s blockchainem a NFT přinese větší revoluci, než si nyní dokážeme představit.

O autorovi

Future.digital

Cílem Future.digital je připravit lídry, tvůrce, podnikatele a kreativce na příchod Webu 3.0. Vysvětlovat složité technologické věci jednoduše. Ukazovat potenciál exponenciálních technologií jako blockchain, NFT, metaverse a virtuální realita. Chceme pomoci lidem dozvědět se o přicházející technologicko-společenské revoluci včas!

Zůstaňme ve spojení!

Web NFT česky pro vás připravuje tým českého NFT startupu Future.digital. Sledujte nás na sociálních sítích zde: