Barbados je první zemí s ambasádou v metaversu

B

Historickým milníkem pro legitimizaci a přijetí metaversu je krok ostrovního státu Barbados, který se zde chystá oficiálně založit svojí digitální ambasádu!

Barbadoské ministerstvo zahraničních věcí a zahraničního obchodu v neděli podepsalo dohodu s Decentralandem, který patří mezi největší a nejpopulárnější digitální světy poháněné blockchainem, o zřízení digitálního velvyslanectví. Podle tiskové zprávy poskytnuté serveru CoinDesk vláda rovněž dokončuje dohody se “Somnium Space, SuperWorld a dalšími platformami Metaverse”.

Jednotlivé projekty budou pomáhat s identifikací a nákupem pozemků; architekturou virtuálních velvyslanectví a konzulátů; vývojem zařízení pro poskytování služeb jako jsou elektronická víza; a výstavbou “teleportu”, který uživatelům umožní přepravovat své avatary mezi jednotlivými světy.

V rozhovoru pro CoinDesk barbadoský velvyslanec ve Spojených arabských emirátech J. E. Gabriel Abed uvedl, že země má v úmyslu agresivně expandovat nad rámec tohoto počátečního kroku, a bude dál budovat struktury a nakupovat digitální pozemky v různých virtuálních světech.

“Nejde o to vybrat vítěze – metaverzy jsou stále velmi mladé a nové a my se chceme ujistit, že to, co vybudujeme, je přenositelné napříč metasvěty,” řekl.

Kromě toho, že Abed stojí v čele diplomatického úsilí země v oblasti metaversu, pracuje v současné době také na zřízení prvního fyzického velvyslanectví Barbadosu na Blízkém východě. Uvedl, že barbadoská vláda, jejíž kabinet v srpnu velvyslanectví v metaversu schválil, považuje tento krok za jedinečnou diplomatickou příležitost.

“Pro Barbados je to způsob, jak rozšířit počet svých diplomatických misí nad rámec současných 18, které má s 190 zeměmi světa. Umožňuje nám to otevřít dveře pomocí technologické diplomacie, která se pak rozšíří i na kulturní diplomacii – obchod s uměním, hudbou a kulturou.”

Po otevření ambasády, které je předběžně naplánováno na leden, se Barbados stane první zemí na světě, která uzná digitální suverénní zemi. Ministerstvo zahraničních věcí, Ministerstvo pro vědu a technologie a mnoho dalších vládních orgánů přezkoumávalo plány “několik, několik měsíců”, řekl Abed.

Země si také najala právní poradce, protože velvyslanectví vytvoří řadu jedinečných precedentů. Odborníci zatím tvrdí, že velvyslanectví bude v souladu s mezinárodním právem i Vídeňskou úmluvou.

Barbados patří mezi země, které jsou ke kryptoměnám nejpřátelštější na světě, a byl mezi zeměmi, které vedly iniciativu na rozvoj digitální měny s centrální bankou.

Abed také naznačil, že tyto ambasády by mohli být odrazovým můstkem pro ambicióznější ekonomické plány ve virtuálních světech.

  1. “Ambasády jsou výchozím bodem pro získání víza pro vstup do země nebo pro bezvízový styk. Dokážete si představit, jak by to vypadalo virtuálně? A kam by vás toto elektronické vízum mohlo dovést?” zeptal se. (upraveno)

ZDROJ: https://www.coindesk.com/business/2021/11/15/barbados-to-become-first-sovereign-nation-with-an-embassy-in-the-metaverse/

O autorovi

Future.digital

Cílem Future.digital je připravit lídry, tvůrce, podnikatele a kreativce na příchod Webu 3.0. Vysvětlovat složité technologické věci jednoduše. Ukazovat potenciál exponenciálních technologií jako blockchain, NFT, metaverse a virtuální realita. Chceme pomoci lidem dozvědět se o přicházející technologicko-společenské revoluci včas!

Zůstaňme ve spojení!

Web NFT česky pro vás připravuje tým českého NFT startupu Future.digital. Sledujte nás na sociálních sítích zde: